Alle projecten

 Remmingwerken KTB Rotterdam

Vorig jaar november zijn wij gestart met de productie van een 4-tal remmingwerken voor Koole Tankstorage Botlek B.V. (KTB) in Rotterdam. Een mooi project in opdracht van DIMCO. De remmingwerken dienen in de Rotterdamse haven als afmeervoorziening en zijn geschikt voor zowel zee- als binnenvaart. 

Het project 

Het project omvat de realisatie van een 4-tal remmingwerken met een lengte variërend van 165 tot 215 meter (totaal 725 meter). De remmingwerken hebben een gewicht van 1350 ton. Ieder remmingwerk is daarom opgedeeld in meerdere secties. Deze secties zijn 15 tot 28 meter lang en wegen tussen de 30 en 62 ton. Naast de secties vervaardigen we in onze productiehal ook de bijbehorende trappen en bordessen. Nadat de onderdelen zijn geproduceerd worden de secties intern geconserveerd en de trappen en bordessen thermisch verzinkt. Vervolgens worden de secties vanaf onze locatie in Heeg over het water getransporteerd. Dit wordt gedaan in circa zes vaartransporten. De laatste secties zullen eind mei worden geleverd. 

Verenigd in staal

Wij werken binnen de GB Steel Group geregeld samen met onze andere staalverwerkende divisies. Tijdens dit project hebben we samengewerkt met ons zusterbedrijf Kampstaal Staalbouw in Emmeloord. Zij hebben een deel van het buizensnijwerk voor hun rekening genomen. Het betrof de grootste buizen die we tot dusver bij Kampstaal hebben laten snijden: Ø1829/25 – 14Mtr – 15,6 ton.  

Voor dit project werd samengewerkt met: