Nauta Heeg staalbouw levert zware constructies in binnen- en buitenland

Al in 1875 begon Nauta in het Friese Heeg als hoefsmid. We fabriceerden zelfs staalconstructies voor de kermiswereld. Nu is Nauta Heeg veel meer. Gegrond in het verleden en met het oog op de toekomst bouwen wij complexe staalconstructies voor zware utiliteitsbouw, waterbouw, industrie. Remmingwerk, apparatenbouw en waterbouwkundige constructies als bruggen, pontons, paalkoppen en meer levert Nauta, in binnen- en buitenland. Wij maken deel uit van de GB Steel Group en hebben dus de beschikking over bijvoorbeeld het machinepark van Kampstaal en de diensten van Kamplacon dak- en wandbeplating.

Management summary

Specialisten in engineering voor uitmuntende voorbereiding

Staalbouw doe je met een goed voorbereid plan op zak. Daarom beschikt Nauta Staalbouw Heeg over een gespecialiseerde engineering-afdeling. Nog voor we maar een stuk staal aanraken, bepalen we hier het constructief ontwerp, berekenen we de staalconstructie, maken we alle details concreet en gieten we het geheel uiteindelijk in precieze productietekeningen. Daarvoor gebruiken we geavanceerde 3D tekensoftware, speciaal ontworpen voor de staalbouw.

Productie in eigen huis door ervaren krachten

Vakbekwame productiemedewerkers zetten iedere constructie stevig in elkaar. Constructie bankwerkers stellen de constructies samen en lassers lassen ze af. Daarvoor beschikken we over een rijk uitgeruste productiehal. De hal is extra hoog en uitgerust met 80 ton hijsvermogen. Grote constructies kunnen we daardoor al vooraf assembleren. Onze grote productiehal maakt het mogelijk grote stalen constructies en onderdelen met een doorsnede van elf bij elf meter te bouwen. Naast kwaliteit hecht Nauta Staalbouw waarde aan veiligheid. Daarom zijn wij VCA-gecertificeerd. Ook zijn wij bevoegd tot het afgeven van het CE keurmerk tot de hoogste uitvoeringsklasse EXC 4. Bovendien kwam daar in juni 2017 het ISO 14001:2015 certificaat bij, wat inhoudt dat we ook met ons milieumanagementsysteem goed bezig zijn.

Download CE certificaat

Download: ISO 14001 certificaat

Download: ISO 9001 certificaat

Download CO2 Prestatieladder: Certificaat niveau 5

Download VCA certificaat 

Download Safety Culture Ladder Trede 3

 

 

Montage op locatie

Nauta Staalbouw Heeg heeft alles in eigen hand. Niet alleen in Friesland waar we uw staalconstructies bedenken en fabriceren. Maar ook op locatie, waar onze ervaren montageploegen constructies voor u monteren. Eenvoudig of complex, laagbouw of hoogbouw: iedere constructie zetten wij met toewijding en expertise voor u in elkaar. Op snelheid, maar natuurlijk ook met oog voor veiligheid.

Conservering constructies voor kwaliteit die blijft

Onze staalconstructies behouden hun kwaliteit, ook in de vele jaren dat ze dienst doen in productiehallen, offshore bouwwerken of andere constructies. Dat komt door onze bijzondere aandacht voor conservering van de gebruikte materialen. Daarvoor gebruiken we onze eigen handstraalcabine van 6 bij 33 meter. We hebben daar de ruimte om ook grote staalconstructies te stralen. Ook spuiten gebeurt op onze locatie in Heeg. Grote constructies hoeven daardoor niet over de weg vervoerd te worden. Voor kleinere constructies maken we gebruik van de straal- en spuitmogelijkheden van ons zusterbedrijf uit de GB Steel Group: Kampstaal Staalbouw

Transport over water en asfalt

In Friesland zijn we op onze plek. Een plek van waaruit we u perfect van dienst kunnen zijn. Dat komt door onze strategische ligging aan open vaarwater. Met onze eigen laad- en loskade kunnen we zelfs de grootste constructies verschepen. Voor vervoer over de weg staat ons moderne wagenpark klaar. Zodat we iedere constructie snel en professioneel op de plek van bestemming kunnen krijgen.

Verenigd in staal: GB Steel Group

Nauta Heeg staalbouw, Kampstaal staalbouwKamplacon dak- en wandconstructies, Machinefabriek Emmen en Vossebelt kippers en containers: vijf unieke bedrijven met bijzondere expertise in staal. Verenigd, waardoor ieder bedrijf een betrouwbare partner is. En zeer flexibel door snel te schakelen binnen de groep.

GB Steel Group

Contact

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Staalbouw Nauta Heeg

De Draei 21

8621 CZ Heeg

 

 

T +31 (0) 515 44 25 47

KvK 01068509

E info@staalbouwnauta.com