Alle projecten

Filtertanks – Titan Projects


De opdracht

Voor Titan Projects realiseren wij druk houdende apparatuur voor in de procesindustrie. Na een goed verlopen eerdere samenwerking produceren wij ook nu hoogwaardige procesvaten voor de apparaat- en systeembouwer. Ditmaal realiseren wij twee Brine filtertanks en twee Air Accumulators welke worden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie.

De werkzaamheden

Bij de productie van de procesvaten komt erg veel precisie kijken. Voor het samenstellen van deze constructies hanteren wij dan ook de PED normering. De tanks hebben een diameter van 2,5 en zijn 7 meter hoog. De tanks worden rondom afgelast, waarna ze hydrostatisch getest worden. Hiermee worden de tanks getest op druk en lekdichtheid. Vervolgens worden de filtertanks inwendig gerubberlined. Door het aanbrengen van rubber aan de binnenzijde van de tanks wordt er een beschermlaag gecreëerd waarmee eventuele corrosie tegen wordt gegaan.

Vervolg

Bij ons in Heeg worden alle constructies voorzien van een C5-M coating systeem voordat ze worden afgeleverd bij Titan Projects te Bolsward. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies van het project.