Alle projecten

Selectieve onttrekking – Zeesluis IJmuiden


Het project

In het binnenspuikanaal nabij de zeesluis in IJmuiden wordt een constructie gebouwd om de toename van de verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan. Binnen dit project verzorgen wij in samenwerking met Beens Groep de prefabricage, conservering en montage van een steiger met een lengte van 94 meter en een breedte van 16 meter.

De werkzaamheden

De steiger wordt opgebouwd uit 15 sectiedelen en heeft een totaalgewicht van 83000 KG. Op de eerste 7 steigerdelen komen 50mm hoge thermisch verzinkte zwaarlast roosters te liggen en op de secties 8 t/m 15 worden 100mm hoge zwaarlast roosters gemonteerd. De volledige constructie wordt gedragen door 33 buispalen, welke ook door Staalbouw Nauta worden geleverd.

Naast de steiger hebben wij in samenwerking met Van Hattum en Blankevoort diverse markeringspalen, een klemconstructie en opzetstukken voor afmeer- en oeverpalen gefabriceerd ten behoeve van het Zuidersluiseiland gelegen in het kanaal bij IJmuiden.

Vervolg

In de komende periode worden de constructies geconserveerd en worden de zwaarlast roosters gemonteerd. De steiger zal vervolgens op transport gaan richting IJmuiden, waar de constructie vervolgens wordt gemonteerd.