Alle projecten

Groene Geluidsschermen – Aanpak Ring Zuid Groningen


De opdracht

Voor Combinatie Herepoort produceren en leveren wij in samenwerking met Krinkels B.V. groene geluidsschermen voor het project: Aanpak Ring Zuid Groningen.

De werkzaamheden

Bij ons in Heeg worden alle staalwerken gefabriceerd voor de geluidsschermpanelen. De ecologische wanden worden opgebouwd uit stalen constructies, die gekoppeld worden aan verzinkte liggers. Aan deze liggers worden stalen netten bevestigd, welke de geluiddempende vulling op zijn plaats houdt. De schermen worden geluidswerend vormgegeven en zijn zo vervaardigd dat het ook aantrekkelijk wordt voor flora en fauna. De groene geluidsschermen hebben namelijk een natuurlijke uitstraling doordat deze aan beide zijden worden afgewerkt met klimplanten. De planten dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot, wat een gunstig effect heeft op het milieu. Zo leidt een slimme combinatie van losse elementen tot een eenvoudig, duurzaam en solide scherm.

Vervolg

De geluidsschermen worden de komende maanden bij ons in Heeg gefabriceerd. De constructies zullen vervolgens in fases naar Groningen worden getransporteerd, waar ze gemonteerd worden.