Alle projecten

Staalconstructie voor langzaamverkeersbrug in Oirschot

In opdracht van Ballast Nedam Parking hebben wij de staalconstructie en leuningen geleverd en gemonteerd voor een fietsbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot. De opdracht omvatte niet alleen het leveren en monteren van de staalconstructie, maar ook het voortraject: engineering, fabriceren en conserveren. Wij dachten mee met het uitvoeringsontwerp en het verzorgen van detailberekeningen. De brug is speciaal bedoeld voor langzaamverkeer, zoals fietsers en voetgangers. 

Staalconstructie

Totaal is er 130 ton staal gebruikt voor de staalconstructie, leuningen en trappen aan beide zijden van de brug. De brug is ruim 200 meter lang en de totale lengte van leuningen is circa 475 meter. De leuningen zijn voorzien van een dubbele laag poedercoating en de constructie is thermisch verzinkt.

Naast dat de aanbruggen voorzien van bochten, moeten deze ook een stijgende lijn hebben om de hoofdoverspanning te bereiken. Hiervoor is gebruikt gemaakt van een 3D-uitwerking. Doordat het leuningwerk is opgebouwd uit stijlen van staal met een diameter van 20 mm maakte het geheel een uitdaging in engineering en fabricatie. 

Samenwerkingen

Bij dit project hebben wij met verschillende partijen samen gewerkt. Zo was ons zusterbedrijf Kampstaal zeer nauw betrokken bij het maken van de staalconstructie. De samenwerkingscombinatie van wUrck, Wijma Kampen onder leiding van Ballast Nedam heeft geleid dat wij als team de aanbesteding hebben gekregen voor het ontwerp, realisatie én onderhoud van de langzaamverkeersbrug. We werkten als team door op het onderliggende ontwerp van West 8

De brug zal deel uitmaken van de Groene Corridor, de recreatieve fietsverbinding tussen de Markt van Oirschot, het centrum van Eindhoven en Het Groene Woud.

Voor dit project werd samengewerkt met: