Alle projecten

Portalen en bordessen – Qirion

De opdracht

Voor Qirion maken wij diverse constructies welke op verschillende hoogspanningsstations in Nederland komen te staan.  Voor de locatie nabij Maasbracht produceren wij 3 portalen welke gaan dienen als ondersteuningsconstructies en koppelpunt tussen hoogspanningsmasten en het hoogspanningsstation. Op deze constructies worden de binnenkomende elektriciteitslijnen gespannen.

De werkzaamheden

In totaal hebben wij het afgelopen jaar 3 ondersteuningsconstructies gemaakt. Met de productie van het eerste portaal zijn we begonnen in september 2022. Eén portaal is opgebouwd uit verschillende onderdelen welke gezamenlijk een geheel vormen. De constructies zijn onder poederdek gelast, handmatig gestraald en vervolgens voorzien van conservering. Delen van de constructies zijn thermisch verzinkt.

Voor de hoogspanningsstations hebben wij ook 4 bordessen geproduceerd. De oppervlakken van de bordessen hebben een afmeting van 11×7,3 meter en zijn voorzien van roosters en leuningen. Ook deze constructies zijn thermisch verzinkt. De bordesconstructies worden op locatie gemonteerd aan de hoogspanningsmasten.

Vervolg

De gehele constructie wordt binnenkort in elkaar gezet, waarna de constructies op transport gaan naar het 380/150 KV-hoogspanningsstation. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies van de productie.