Alle projecten

Lanceerconstructie

Nexen Petroleum UK bouwt in de Noordzee voor de kust van Schotland aan een nieuw boorplatform. Om de veiligheid hier te waarborgen, is het van belang de bemanning binnen tien minuten te kunnen evacueren. Dat gebeurt met reddingsboten die snel gelanceerd kunnen worden vanaf platforms die Nauta Staalbouw Heeg bouwt.

Bij nood op een boorplatform is er maar één doel: zo snel mogelijk evacueren. Sneller dan met de Verhoef FL75 Freefall Lifeboat gaat dat niet. Nauta Heeg Staalbouw bouwde het lanceerplatform voor deze boten. De reddingsboten hangen aan het boorplatform in speciale houders en kunnen in noodgevallen direct gelanceerd worden. Zonder aandrijving bewegen de boten zich minstens 250 meter weg van het boorplatform.

Lanceerplatform van essentieel belang

De werking van die reddingsboten is afhankelijk van het lanceerplatform. Een juiste hellingshoek, hoogte maar ook zekeringen zijn van belang voor een veilige en snelle werking. Nauta Staalbouw Heeg produceert en test deze lanceerconstructies geheel in eigen huis. Na productie is het lanceerplatform verscheept naar Abu Dhabi waar het boorplatform gebouwd wordt.