Alle projecten

 

Nauta Heeg levert enorme dokdeur aan De Vries Makkum

De Vries Scheepsbouw heeft al een mooie dokhal in Makkum staan. Voor de nieuwe dokhal maakte Nauta Heeg een belangrijk onderdeel: het onderste gedeelte van de dokdeur. Woensdag 28 augustus werd de zware, stalen dokdeur van de nieuwe dokhal geplaatst: voortaan houdt hij het water van het IJsselmeer buiten en het dok droog. 

Hoe groot is de dokdeur?

De dokdeur is 23,4 meter breed is hij, 8,4 meter hoog en 1,77 meter dik en hij weegt wel 140 ton. In 21 weken werd hij bij ons in de werkplaats in elkaar gezet: plaat voor plaat, schot voor schot. Daarnaast bevat de deur drijvende elementen, en wordt hij goed geïsoleerd opgeleverd. Het is een stabiele, evenwichtige dokdeur geworden – maar dan wel gigantisch groot.

De dokdeur staat 6 meter onder water. Onderin moet hij het sterkst zijn en kunnen drijven om gewichtsloos te kunnen bewegen. De dokdeur is daarom van binnen in holle compartimenten verdeeld door middel van drijfkisten. De deur wordt daardoor 30 % lichter in het water. Aan de onderkant zijn de stalen tussenschotten dikker en de compartimenten kleiner, zo is de deur heel stevig. Daarnaast is aan de onderkant ook nog 20 ton extra ballast toegevoegd voor extra stabiliteit tijdens het bewegen van de deur. De waterdruk zorgt ervoor dat de deur op zijn plek blijft. Voor extra veiligheid is de deur verankerd in het fundament en in de zijwand.

Bouwpartners

Met onder andere bouwpartners hoofdaannemer Jorritsma Bouw, Ingenieursbureau Boorsma, en De Boer & De Groot is het weer fijn samenwerken. Lees vooral ook hier een mooi interview met de ingenieurs van Boorsma en het interview met projectleider Wilfred de Jager.

In onderstaande film is te zien hoe bijzonder dit project is. 

Voor dit project werd samengewerkt met: