Alle projecten

Nauta Heeg levert enorme dokdeur aan De Vries Makkum

 

De Vries Scheepsbouw heeft al een mooie dokhal in Makkum staan. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een tweede op dezelfde locatie. Een fantastisch project waarbij Nauta Heeg een niet onbelangrijk onderdeel mag leveren: de dokdeur!

Staalbouw Nauta Heeg - Dokdeur De Vries Makkum- BIM

Een enorme deur van maar liefst 23 meter breed, ruim 8 meter hoog en 1,75 meter dik… daar draaien we onze hand niet voor om. Bovendien bevat de deur drijvende elementen, en wordt hij goed geïsoleerd opgeleverd. Het wordt zo een stabiele, evenwichtige dokdeur – maar dan wel gigantisch groot.

Met onder andere bouwpartners hoofdaannemer Jorritsma Bouw, Ingenieursbureau Boorsma, en De Boer & De Groot is het weer fijn samenwerken. Lees vooral ook hier een mooi interview met de ingenieurs van Boorsma.

Staalbouw Nauta Heeg - Dokdeur De Vries Makkum- BIM

Hou onze website in de gaten daar we gaandeweg steeds de meest recente foto’s toevoegen. Bovendien wordt deze enorme dokdeur in week 26 buiten gedraaid, daar deze gewoonweg te zwaar is om binnen te draaien. Reken maar dat we daar mooie opnames van gaan maken, dus hou ook onze social media kanalen in de gaten.

Staalbouw Nauta Heeg - Dokdeur De Vries Makkum- BIM

En vergeet ook niet zaterdag 15 juni een kijkje te nemen in Makkum; dat kan dan namelijk tijdens de Dag van de Bouw!