Alle projecten

Bruggen

Infrastructuur. Iedereen maakt er gebruik van. Ook over zoiets alledaags als een brug is goed nagedacht. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar achter elke brug, hoe ‘simpel’ ook, zit een hoop technische kennis. Een brug moet uiteraard sterk zijn, maar bij voorkeur ook duurzaam, en het liefst ook nog eens mooi om te zien.

All-inclusive bruggen

We laten altijd graag de foto’s zien van de enorme staalconstructies zoals paalkoppen en remmingwerk die in onze hallen worden gefabriceerd. Logisch, want dit zijn mooie projecten die indrukwekkende plaatjes opleveren. Maar wat er soms misschien wel eens vergeten wordt is dat Staalbouw Nauta óók sterk is in bruggen. Zo heeft Nauta recentelijk twee bruggen inclusief leuningwerk ontworpen, gefabriceerd, en geplaatst in een woonwijk in aanbouw, en vooral dat plaatsen leverde weer mooie foto’s op.

Specialistisch werk

De bruggen zijn verschillend van lengte; de ene brug meet 18,50 meter, en de andere 15,80 meter. De breedte is wel bij beide gelijk, namelijk 7,60 meter. Met gewichten van respectievelijk 56 en 46 ton moest er dus 102 ton over de weg vervoerd worden! En natuurlijk ook professioneel op hun plek gehesen worden. Gelukkig had de kraan van Boekestijn hier geen enkel probleem mee. Ook de samenwerking met Schreuder beviel goed!

Duurzaam

Wat er met name bijzonder is aan de bruggen is dat ze geleverd werden inclusief slijtlaag. De antislip laag op het wegdek is in onze hal namelijk al aangebracht. Doordat deze laag verwerkt werd in een geconditioneerde (binnen)omgeving, is deze langer houdbaar. Duurzaam dus, en dat geldt ook voor de brug in het algemeen. Want dat je met staal mooie bruggen kunt bouwen, wisten we al. Dat staal ook voor 100% een circulair materiaal (PDF) is, is wellicht minder bekend.

#wemakesteelwork

Bruggen van staal: mooi, veelzijdig én duurzaam!