Alle projecten

Beschermpalen Prinses Margrietkanaal

De opdracht

De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is één van de belangrijkste waterwegen van Nederland. Echter zijn verschillende bruggen en civiele constructies gelegen over het Prinses Margrietkanaal toe aan onderhoud. Door het plaatsen van nieuwe beschermpalen worden de bruggen beter beschermd bij een frontale aanvaring en wordt de kans op ernstige beschadiging kleiner. Om die reden hebben wij in samenwerking met Knol Akkrum 6 nieuwe beschermpalen voor de bruggen nabij Ald Skou, Uitwellingerga en Spannenburg gerealiseerd.

De werkzaamheden

Alle 6 de beschermpalen zijn gelijktijdig in onze productiehallen geproduceerd. Wij hebben de buisconstructies eerst voorbewerkt, waarna we zijn begonnen met de uitwerking en realisatie. Tijdens het productieproces is er gebruik gemaakt van het lasproces 121, waarbij met een massieve draad onder bescherming van poederdek de las wordt aangebracht in de constructie. De circa 24 meter lange beschermpalen zijn vervolgens handmatig gestraald en geconserveerd. De beschermpalen zijn voordat ze op transport zijn gegaan voorzien van UHMWPE met trespa signaleringsplaten.

Vervolg

De eerste 4 beschermpalen zijn begin maart geplaatst nabij de bruggen Aldskou en Uitwellingerga. In een later stadium volgen de beschermpalen welke komen te staan voor de remmingwerken van de brug bij Spannenburg. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies van het project.