Alle nieuwsberichten

OP Lasbaan (onder poederdek lassen)

Staalbouw Nauta Heeg heeft de juiste kennis en machines in huis om uiteenlopende projecten te kunnen realiseren.  Zo beschikt Nauta over een nieuwe OP Lasbaan (onder poederdek lassen). Hiermee kunnen buisconstructies van het materiaal S235JR t/m X70 van maximaal 60 meter lang en met een diameter vanaf 150 mm aan elkaar worden gelast. De dikte van de buisconstructie kan variëren van 3 mm tot wel 50 mm.

Hijsvermogen is voor Nauta ook geen probleem. In de grote productiehal beschikt Nauta over een hijscapaciteit van max. 80 ton. Doorgaans worden de buisconstructies getransporteerd over de weg. Maar door de unieke ligging van het bedrijf aan open vaarwater kunnen de grotere buisconstructies ook met een binnenvaartschip over het water worden getransporteerd.

Op het gebied van staalconservering biedt Nauta een uiterst efficiënt proces aan doordat we in eigen huis stralen en spuiten. Door middel van staalconservering wordt de buisconstructie beschermd tegen onder andere roest(vorming) en corrosie.