Alle nieuwsberichten

Energie neutrale voorzieningen in het nieuwe kantoor

We zijn onlangs in ons gerenoveerde kantoor getrokken. In de ontwerpfase is rekening gehouden met de CO2-doelstelling vanuit GB Steel Group  en het Klimaatakkoord vanuit de overheid om minder CO2 uit te stoten. Bijvoorbeeld door een warmtepomp te installeren, gebruik te maken van triple beglazing en zonnepanelen te installeren. Door deze initiatieven is het kantoor in zijn geheel energie-neutraal geworden. 

Warmtepomp

Fossiele brandstoffen, zoals aardgas worden steeds schaarser en duurder. Daarnaast is in het Klimaatakkoord bepaald dat de CO2 uitstoot in 2030 met 50% gereduceerd moet zijn. Hierdoor is verduurzamen noodzakelijk. Dit is ook één van de pijlers van GB Steel Group (37% minder CO2 uitstoot in 2020). Met dit gegeven in het achterhoofd is tijdens het ontwerpen van het pand rekening gehouden. Een warmtepomp bood hierin de oplossing. De warmtepomp maakt gebruik van aardwarmte en hiermee zijn we volledig onafhankelijk van aardgas. Om de aardwarmte te transporteren naar de warmtepomp, is ongeveer 180 meter in de grond geboord. De warmtepomp verwarmt het kantoorpand in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. 

Zonnepanelen

In 2016 hebben wij door Kamplacon zonnepanelen op het dak van de werkplaats laten plaatsen. Hierdoor zijn we volledig zelfvoorzienend geworden. Door gebruik te maken van zonnepanelen stoten we minder CO2 uit en bovendien sluit dit initiatief aan op ons duurzame beleid.

Triple beglazing

In het nieuwe pand zit meer beglazing dan in het vorige pand. We hebben tijdens het ontwerpen gekozen voor triple beglazing. Triple beglazing heeft het voordeel dat er geen warmte verloren gaat en we de koude lucht buiten houden in de winter.

Laadpalen

Steeds meer bedrijven (ook bij GB Steel Group) en mensen kiezen voor elektrisch rijden. Door middel van laadpalen willen wij klanten en medewerkers tegemoet komen om hun elektrische auto op te laden.

Lees hier meer over de CO2 doelstellingen van GB Steel Group.