All projects

Safe access/egress stairs (twelve!)

In collaboration with Hakkers B.V. we have realized twelve solid steel staircases – or a safe exit – in the Caland Canal, near Rotterdam.

In Heeg hadden we er de handen vol mee, en de hallen ook! Onze collega’s bij Kampstaal hebben de buizen gesneden, teamwork dus. We hebben in totaal dus twaalf stuks veilige afstappen inclusief ladders en hekwerken getekend en geproduceerd. Dit komt per trap op een gemiddelde van tussen de 23 en 26 ton, met een afmeting van 12 x 9,5 x 2,3 meter. De kracht van Nauta was dat we het geheel in de werkplaats opgezet hebben en de flensen door middel van een mal aangebracht hebben. Dit heeft geresulteerd dat er op locatie in Rotterdam geen problemen tijdens de montage waren.

Zo’n veilige afstap maakt onderdeel uit van de nieuwe slimme ligplaatsen in de haven van Rotterdam. Normaal gesproken stap je van een schip op een steiger, die altijd op hetzelfde niveau ligt. Maar dit is bij schepen natuurlijk niet het geval, daar een vol schip lager ligt dan een leeg schip. Met een veilige trap wordt dit probleem ondervangen en hoeft de bemanning geen gevaarlijke toeren meer uit te halen om op of van een schip te komen.

Lees meer over dit mooie project op de website van Haven Rotterdam, of neem meteen contact met ons op voor een kennismaking of offerte.

Veilig op- en afstappen – met staal natuurlijk!